Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

ΑΥΤΟΣ ΘΕΛΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ

ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΑΝ ΧΡΩΣΤΑΣ  ΓΙΑ  ΤΗΝ
ΥΓΕΙΑ  ΣΟΥ  ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ  ΟΙ  ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ  ΣΟΥ

Έκκληση στους βουλευτές να υπερψηφίσουν τη νέα σύμβαση από τον Τσαρλς Νταλάρα

Σε υπερψήφιση του νέου πακέτου «ενθαρρύνει» τους Έλληνες βουλευτές ο επικεφαλής του IIF στις διαπραγματεύσεις για το «κούρεμα» Τσαρλς Νταλάρα σε συνέντευξή του στην Καθημερινή, λέγοντας πως η απομείωση του χρέους θα σηκώσει «ένα σημαντικό βάρος από την πλάτη του ελληνικού λαού», ανοίγοντας το δρόμο σε εισροή σημαντικών κεφαλαίων, σταθεροποίηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, και την «δημιουργία μίας νέας ανταγωνιστικής Ελλάδας».

Ο Τσ.Νταλάρα εκτιμά επίσης πως είναι εφικτή η έγκαιρη ολοκλήρωση των διαδικασιών για το PSI, τονίζοντας πως η πλευρά του IIF είναι «αφοσιωμένη στον εθελοντικό χαρακτήρα» της συμφωνίας για τις ζημιές στα ελληνικά ομόλογα.
Το όφελος που προκύπτουν από την απομείωση του χρέους «θα αφαιρέσει ένα σημαντικό βάρος από την πλάτη του ελληνικού λαού» που αντιστοιχεί, όπως λέει, «σε πάνω από το μισό εισόδημα κάθε Έλληνα πολίτη στη διάρκεια ενός εξαμήνου».
Σημειώνει πως η Ελλάδα έχει επιτύχει πρωτοφανή δημοσιονομική προσαρμογή και επικρίνει όσους δίνουν υπερβολικά αρνητική εικόνα για τη χώρα. Εμφανίζεται αισιόδοξος ότι το «κούρεμα» του χρέους το οποίο θα φτάσει κοντά στο 70%, σε συνδυασμό με τις μεταρρυθμίσεις, θα ανοίξει το δρόμο για εισροή σημαντικών κεφαλαίων, σταθεροποίηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, και την οικοδόμηση μιας νέας ανταγωνιστικής Ελλάδας.
Εάν γίνουν όλα αυτά, εκτιμά ότι στις αρχές του 2013, τη σημερινή ύφεση και επώδυνη λιτότητα θα αντικαταστήσουν η ανάπτυξη και μια νέα προοπτική για την ελληνική οικονομία.
Όσον αφορά τις διαδιακασίες για το PSI, ο επικεφαλής του IIF μιλά για σφικτό χρονοδιάγραμμα που δεν επιτρέπει πλέον την ελάχιστη καθυστέρηση και τάσσεται εμμέσως πλην σαφώς υπέρ της συμμετοχής στο «κούρεμα» της ΕΚΤ και των κεντρικών τραπεζών χωρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: