Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2012

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ


Λίγη ώρα μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση ο υφυπουργός Εργασίας Ν. Νικολόπουλος παραιτήθηκε, επικαλούμενος τις πιέσεις τις τρόικας για μεταρρυθμίσεις στο εργασιακό καθεστώς και με τον τρόπο που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση μαζί της.
Στην πραγματικότητα όμως είναι γνωστό ότι από την πρώτη στιγμή της νέας κυβέρνησης ο κ. Νικολόπουλος ήρθε σε αντιπαράθεση με τον προϊστάμενο του υπουργό κ. Βρούτση για θέματα αρμοδιοτήτων, αλλά και για το πρόσωπο που θα αναλάβει γενικός γραμματέας του υπουργείου. Ακούγεται επίσης ότι ο κ. Νικολόπουλος ζητούσε μια γραμματεία που εμπλέκεται με τα κονδύλια ΕΣΠΑ
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο κ. Νικολόπουλος, χθες το βράδυ, αμέσως μετά το πέρας της ψηφοφορίας στην Βουλή για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση έστειλε  στο πρωθυπουργικό γραφείο επιστολή παραίτησης. Ο πρωθυπουργός διάβασε την επιστολή νωρίς σήμερα το πρωί και έξω φρενών με την επιχειρηματολογία του κ. Νικολόπουλου του τηλεφώνησε αμέσως και ζήτησε να τον δει.
Όμως ο κ. Νικολόπουλος, αντί να συζητήσει με τον πρωθυπουργό έστειλε την επιστολή παραίτησης στους δημοσιογράφους το μεσημέρι, σε μια σαφή προσπάθεια να δημιουργηθεί κυβερνητική κρίση στον απόηχο της ψήφου εμπιστοσύνης, αλλά και της καλής παρουσίας του νέου πρωθυπουργού στην Βουλή.
Πρέπει όμως να σημειωθεί ότι φαίνεται υπάρχουν και άλλα ζητήματα που είναι εις γνώσιν του Πρωθυπουργού και αναμένεται να γνωστοποιηθούν σύντομα
Νέος υφυπουργός Εργασίας ορίστηκε με απόφαση του Αντώνη Σαμαρά, ο βουλευτής Καβάλας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.
O κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Δεν υπάρχει λογική εξήγηση. Χρόνος για τον κ. Νικολοπουλο να έχει τσακωθεί με τον υπουργό του, δεν υπήρξε. Η διαπραγμάτευση με την Τρόικα δεν ξεκίνησε ακόμη και μόλις χθες έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Τελικά δεν είναι όλοι για τα δύσκολα. Η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της και ο Ν. Παναγιωτόπουλος έχει αναλάβει ήδη τα καθήκοντα του.
Δημοσιογράφος: Η διαρροή ότι ο κ. Σαμαράς είναι έξαλλος από την συμπεριφορά, επιβεβαιώνεται;
Κεδίκογλου: Δεν έχω τίποτα άλλο. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Αυτό είναι όλο».
Στην επιστολή του ο κ. Νικολόπουλος αναφέρει τα εξής:
«Αμέσως μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, με επιστολή που παρέδωσα στον Πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά, υπέβαλλα την παραίτησή μου από την θέση του Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.
Ξεκαθαρίζω, ότι μόνη αιτία της παραιτήσεώς μου είναι η προσωπική μου πεποίθηση πως το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης με την Τρόικα και η διόρθωση των σημαντικών στρεβλώσεων στα εργασιακά, συνταξιοδοτικά, ασφαλιστικά και προνοιακά ζητήματα, θα έπρεπε να έχουν τεθεί εμφατικά στο τραπέζι των συζητήσεων από την αρχή.
Εύχομαι να κάνω λάθος.
Ωστόσο, επειδή προσωπικά μου είναι αδύνατο, να αισθάνομαι ανακόλουθος με τα πιστεύω μου και σε όσα διεκήρυττα ως Τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ., προτίμησα να αποχωρήσω από την κυβέρνηση, μη θέλοντας να της δημιουργώ εγγενή προβλήματα από την αρχή κιόλας του βίου της.
Άπαντες γνωρίζουν πως ουδέποτε αρνήθηκα τις δύσκολες μάχες, αλλά και ουδέποτε έβαλα οποιαδήποτε «καρέκλα» πάνω από την απαράβατη αρχή μου ότι ο πολιτικός οφείλει να υπηρετεί το εθνικό συμφέρον με οποιοδήποτε προσωπικό ή άλλο κόστος, τολμώντας πάντοτε να έχει το θάρρος της γνώμης του. Αυτό άλλωστε προσπαθώ να κάνω σε όλη ,την άνω των 20 ετών, κοινοβουλευτική μου διαδρομή.
Άπαντες γνωρίζουν επίσης ότι και στον πρόσφατο προεκλογικό αγώνα, είχα ως κεντρικό σύνθημα το «εδώ στα δύσκολα».
Το επαναλαμβάνω και σήμερα.
Παραμένω στη Νέα Δημοκρατία, απλός στρατιώτης του πατριωτικού μου καθήκοντος και συνεχίζω να στηρίζω την κυβέρνηση και προσωπικά τον Πρωθυπουργό, εδώ στα δύσκολα.
Ευχαριστώ από καρδιάς τα στελέχη του Υπουργείου Εργασίας καθώς και τους Γενικούς και Ειδικούς Γραμματείς για την σύντομη αλλά γόνιμη συνεργασία μας.
Μα πάνω από όλους τιμώ και ευχαριστώ τον Αντώνη Σαμαρά, για την τιμή που μου έκανε να με εντάξει στο κυβερνητικό σχήμα και του εύχομαι να μας κάνει όλους περήφανους.
Αυτό θέλω, αυτό περιμένω, σε αυτό ελπίζω, γι’ αυτό αγωνίζομαι».
Απο antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια: