Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ

Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕ  ΑΠΕΙΡΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ


Σύμφωνα με τον Ομπαμα
Έκανε όλον τον κόσμο να πάθει νευρικό σοκ

Με την Μερκελ
Δεν είναι λογικός
Είναι μόνο λόγια και όχι πράξεις
Κοντεύει να διαλύσει το Ευρώ

Με τον Σαρκοζί
Θα καταστρέψει την Ευρωζώνη αν τον αφήσουμε
Δε πιστεύουν και οι δυο ότι μπορεί πλέον να
δώσει εγγυήσεις

Ευρωπαίοι Ηγέτες και αξιωματούχοι

»Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη δεν είναι μονόδρομος,
απαιτεί σεβασμό και αίσθημα ευθύνης»
Τον αποκάλεσαν για την ενεργεία του
Αναξιόπιστο Βομβιστή Ανατροπέα Τρομοκράτη
Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Ρόμπερτ Ζέλικ,
Τον είπε ζαράκια
«Για μένα μοιάζει με ζαριά», είπε χαρακτηριστικά

Ο ΞΕΝΟΣ ΤΥΠΟΣ έγραψε
Τζογαδόρος
«Η Ελλάδα τζογάρει με δημοψήφισμα για τη νέα συμφωνία», είναι ο τίτλος του σχετικού τηλεγραφήματος του Associated Press, στο οποίο πολιτικοί αναλυτές επισημαίνουν πως η έκβαση παραμένει άγνωστη σε «αυτή τη νέα τροπή που παίρνει η ελληνική τραγωδία».

Για «τζόγο», με τη μορφή ενός παιχνιδιού πόκερ, κάνουν λόγο τα περισσότερα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, που πάντως βλέπουν στην κίνηση Παπανδρέου μια λογική, παρακινδυνευμένη μεν, αλλά ζυγισμένη.

Στη Βρετανία ο «Γκάρντιαν» θεωρεί ότι το τζογάρισμα του Παπανδρέου μπορεί τελικά να του βγει.

«Ο ελληνικός τζόγος αφήνει άφωνη την Ε.Ε.», τιτλοφόρησαν άρθρο τους οι «Τάιμς», ενώ ο «Ιντιπέντεντ» αναφέρεται στην «αναταραχή, πολιτική και των αγορών» που προκλήθηκε μετά την ανακοίνωση Παπανδρέου.

ΟΙ βουλευτές ΠΑΣΟΚ

Από το περιστύλιο, η Σ.Γιαννακά δήλωσε
Το χειρότερο σενάριο είναι να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης ο Παπανδρέου και να παραμείνει. Να πάρει πρωτοβουλίες και αν χρειαστεί να διευκολύνει με την παραίτηση του''.

Αίσθηση προκαλεί η δήλωση του κυβερνητικού βουλευτή Οδυσσέα Βουδούρη ο οποίος ξεκαθάρισε ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αλλά δεν την εμπιστεύεται ούτε εκείνη ούτε τον πρωθυπουργό.
Ακόμα και ο ίδιος σε γραπτή του δήλωση δηλώνει πως είναι "παράδοξο η Βουλή να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε μία κυβέρνηση και στον επικεφαλής της, όταν αυτή έχει χάσει την εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινωνίας και της διεθνούς κοινότητας.

Μαζί του συνέπλευσε και ο βουλευτής Σάμου του ΠΑΣΟΚ Π. Βαρδίκος, που ξεκαθάρισε ότι λέει «όχι» στο δημοψήφισμα, διότι θεωρεί «επικίνδυνο, θέμα ύψιστης εθνικής σημασίας να εμπλέκεται σε δημοκρατική διαδικασία» και κατέληξε πως δεν θα στενοχωρηθεί αν δεν ψηφιστεί.

"Η σημερινή διαδικασία δεν έχει το χαρακτήρα που κάποιοι ήθελαν να της δώσουν στην αρχή της εβδομάδας. Δεν είναι ψήφος εμπιστοσύνης είναι ψήφος εντολής για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας", δήλωσε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιστύλιο της Βουλής.

Τόσο η βουλευτής Εύα Καϊλή όσο και η Έλενα Παναρίτη δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στον πρωθυπουργό, γεγονός που μπορεί να πυροδοτήσει ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Παράλληλα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Λιντζέρης δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ «δεν μπορεί να είναι έρμαιο μιας ηγεσίας που φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων» και η Βάσω Παπανδρέου να ζητάει κυβέρνηση εθνικής ενότητας.



"Το επισφράγισμα μιας τυχοδιωκτικής πολιτικής, ο κ. Παπανδρέου φαίνεται πως θέλει να την σφραγίσει με ένα εξ ίσου τυχοδιωκτικό δημοψήφισμα. Όσον αφορά στην ψήφο εμπιστοσύνης, ας τολμήσει να ψηφίσουν οι βουλευτές του πίσω από παραβάν και τότε θα διαπιστώσει την πολιτική του γύμνια. Καληνύχτα κύριε Παπανδρέου.", υπογραμμίζει η ανακοίνωση του ΛΑΟΣ.

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. δήλωσε ότι «αν τα παιδιά της Βοστώνης, ο κ. Παπανδρέου πάψει να φαντάζει ως αρχολίπαρος και ο κ. Σαμαράς ως σπουδαρχίδης, ο τόπος δε θα δει προκοπή».

Οι δύο λέξεις παραπέμπουν σε κάποιον που επιθυμεί και επιδιώκει με κάθε τρόπο την απόκτηση κάποιου αξιώματος
• Για την ιστορία και ύστερα από πρόχειρη αναζήτηση σε ηλεκτρονικά λεξικά: Σπουδαρχίδης είναι ο νεαρός θεσιθήρας, αυτός που με ζήλο και κάθε τρόπο επιδιώκει αξιώματα.
Αρχολίπαρος, εκείνος που κολακεύει τους ανώτερους και ισχυρότερούς του για να πάρει αξιώματα, ο κόλακας.

Φέρεται λοιπόν πως η επικεφαλής του ΔΝΤ είπε, με περιφρόνηση, στον υπουργό Οικονομικών :'' Καλά είστε και καθηγητής και νομικός και δεν έχετε αποσαφηνίσει αυτά τα πράγματα; Πως θα θέσετε σε δημοψήφισμα μία ευρωπαϊκή σύμβαση
''Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν έξαλλη η Λαγκάρντ για το σχέδιο δημοψηφίσματος και σχολίαζε ''θα αποφασίσουν οι Έλληνες για το μέλλον της Ευρώπης;''
''Ελληνικού'' περιεχομένου ήταν και το μήνυμα της Κριστίν Λαγκάρντ από την G20.
Η επικεφαλής του ΔΝΤ περιμένει, όπως δήλωσε ''Την επίλυση της πολιτικής κρίσης στην Ελλάδα σε σύντομο χρονικό διάστημα, ώστε να συνεχιστούν οι "φυσιολογικές σχέσεις" του Ταμείου με τη χώρα''

Αντώνης Σαμαράς

Ο Νουριέλ Ρουμπινί είπε

"Οι διεφθαρμένοι (Νέα Δημοκρατία) που έφτασαν το δημοσιονομικό έλλειμμα στο 15% του ΑΕΠ και ξεδιάντροπα είπαν ψέματα γι'αυτό τώρα θέλουν να ξανακυβερνήσουν την Ελλάδα", γράφει σε μήνυμα που ανάρτησε στο Twitter. Και συνεχίζει: "Η ελληνική αλεπού (το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας) που έκανε επιδρομή στο κοτέτσι τώρα υποστηρίζει ότι θέλει να το ξαναφυλάξει. Η αξιοπιστία της είναι πιο βρώμικη κι από τη λάσπη".

Ανεδαφική χαρακτήρισε το ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βαρβιτσιώτης, κάθε συζήτηση περί επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου,παρά το γεγονός ότι αυτό αποτελεί βασικό συστατικό της πολιτικής πρότασης του Αντώνη Σαμαρά.
Συμπέρασμα  Κάποιος  απ  αυτούς θα  έρθει να  μας  σώσει  παλι
με  καποιο  νέο  ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: