Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2011

ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΕΟ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ...

Από χθες το βράδυ, αμέσως μετά την ανακοίνωση ότι η ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου που εμπλέκεται σε στημένους αγώνες υποβιβάζεται στη δ' εθνική, μια ομάδα ανθρώπων έχει βγει στους δρόμους της πόλης και σπάει, καίει και καταστρέφει ότι βρίσκει στο διάβα της.Αυτός είναι ο τρόπος που έχει επιλέξει για να διαμαρτυρηθεί.

Δηλαδή καταστρέφει μαγαζιά και αυτοκίνητα -περιουσία συμπολιτών της- επειδή θέλει να μείνει ατιμώρητη η ομάδα της πόλης που στήνει αγώνες!
Προφανώς αυτή η αντίληψη δεν είναι καινούργια και δεν πρωτοεμφανίστηκε στο Βόλο.
Πριν από λίγους μήνες το ίδιο είχε γίνει και στο Ηράκλειο για τον Ο.Φ.Η., στη Θεσ/νίκη για τον Ηρακλή κλπ.
Το αίτημα είναι σαφές. "Κάτω τα χέρια από τον Ολυμπιακό, τον ΟΦΗ, τον Ηρακλή κλπ..."
Δηλαδή, αφήστε την παρανομία ατιμώρητη γιατί έτσι γουστάρουμε!
Κάποιος αδαής θα νόμιζε ότι οι διαμαρτυρόμενοι είναι μέρος του παράνομου κυκλώματος και επλήγησαν τα συμφέροντα τους.
Προφανώς αυτό δεν ισχύει.
Κι όμως σπάνε και καταστρέφουν. Με ένα ακόμα ατράνταχτο επιχείρημα. "Όλοι κάνουν λαμογιές. Το Βόλο θα τιμωρήσετε;"
Το σκεπτικό αυτό ως προς το πρώτο σκέλος του είναι σωστό. Σχεδόν όλοι ασχημονούν στο σώμα του ποδοσφαίρου, αλλά οι μεγάλοι και ισχυροί μένουν ατιμώρητοι.
Όμως το δεύτερο μέρος του επιχειρήματος καταρρίπτει κάθε έννοια κοινωνίας δικαίου. Γιατί οι διαμαρτυρόμενοι δε ζητούν την τιμωρία όλων των παρανομούντων. Δε βγήκαν να διαμαρτυρηθούν όταν έμειναν ατιμώρητες άλλες ομάδες. Διεκδικούν το δικαίωμα στην παρανομία. Διαμαρτύρονται όχι για να εφαρμοστούν οι νόμοι και να δημιουργηθεί ένα υγειές ποδόσφαιρο, αλλά για να μένουν και αυτοί ατιμώρητοι όταν παρανομούν.Για να μπορεί ο κάθε παράγοντας να στήνει αγώνες άρα να ταπεινώνει την ομάδα τους και να τα ...κονομάει.
Καταλαβαίνει άραγε κανείς τους το αδιέξοδο;
Αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να διαμαρτυρηθούν αλλά για άλλο λόγο. Για την ατιμωρησία και την ασυδοσία. Εναντίον των παραγόντων που στήνουν αγώνες, είτε της δικής τους ,είτε των υπολοίπων...Εναντίον αυτών που θησαυρίζουν πάνω στο πάθος τους.
Αλλού πρέπει να τα σπάσουν...

Πηγη newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: